Kako začeti?

 

1. Gyrotwister primete tako, da gornji zaprti del popolnoma leži v vaši dlani, odprtina s kolesom je prosta in obrnjena stran od dlani.

2. En konec vrvice, ki ste jo prejeli skupaj z Gyrotwisterjem, vtaknite v luknjico na rotorju.

3. Rotor počasi zavrtite tako, da se celotna vrvica trdno navije nanj, konec vrvice pa obdržite v eni roki.

4. Z drugo roko trdno držite Gyrotwister. Sunkovito potegnite vrvico iz Gyrotwisterja tako, kot bi želeli vžgati motorno kosilnico. Vrvico vedno izvlecite naravnost (če jo izvlečete s strani, se lahko v notranjosti zagozdi), pri tem pazite, da se vrvica med izvlekom ne dotika ohišja.

5. Držite Gyrotwister z odprtino navzdol.

Sledite njegovemu gibanju in z vrtenjem v smeri urinega kazalca ali v obratni smeri počasi stopnjujte hitrost vrtenja rotorja.

Pomembno:
Gyrotwister se ustavi šele, ko mu prenehate z gibanjem dovajati energijo. Če se takoj ustavi, vaši gibi niso pravilni. Če imate z iskanjem pravilnega gibanja težave, si lahko pomagate z naslednjo vajo:
-  
za trenutek odložite Gyrotwister in naslonite desni komolec na mizo. Z levo roko trdno primite    desno roko pod zapestjem. S kazalcem desne roke po zraku rišite čimvečje kroge. Nič    težkega, kajne? Ko zarišete približno dva kroga v sekundi, obvladate tudi osnovno gibanje    Gyrotwisterja. Vajo ponovite še z drugo roko.

 


Začetek | Kaj je GYROTWISTER | Komu je namenjen | Učinki GYROTWISTERja | Kako začeti ... | Izbira in nakup

Vse pravice pridržane 2001 GTK d.o.o. Ljubljana